Knihovna Benešov

Městská knihovna Benešov knihovna pověřená regionální funkcí

KAFÁRENSKÝ PODCAST

Logo podcastKAFÁRENSKÉ PODCASTY (dříve KAFÁRENSKÉ ROZHOVORY) jsou projektem Městské knihovny Benešov a projektu KAFÁRNA, které vznikly v červnu roku 2021. 

Podcasty Městské knihovny Benešov a to nejen o knihách, ale také o životě, úspěších nebo o soudobé společnosti, na kterou působí různé vlivy. Hosty nejsou jen osobnosti z benešovského regionu, ale i významní lidé z naší České republiky, kteří se rádi podělí o své názory a postřehy... Moderuje blogger David Veselý, který je studentem učitelství na Filozofické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a v naší knihovně má pod palcem propagaci a projekt KAFÁRNA…

„První série byla pro všechny zajímavá a nová. Pamatuji si, že nejobtížnější bylo se naučit podcasty stříhat a dávat jim formu. Osobně jsem se na tento nový projekt těšil, protože je to něco, co v Benešově ještě nebylo. Při natáčení druhé série jsem se snažil, aby se udržela úroveň rozhovorů, aby hosté posluchače bavili a z rozhovorů si toho všichni odnesli co možná nejvíce! Pro rok 2022 jsme připravili řadu novinek, jako jsou monology o knihách nebo recenze na nové knižní hity!“ (David Veselý)

Hosty podcastu nejsou jen spisovatelé nebo lidé spojeni s knihami. Můžete si poslechnou široké spektrum lidí, kteří mají hlas a nebojí se mluvit, proto níže najdete podcasty s akademickými pracovníky, lékaři nebo obyčejnými lidmi, kteří si prošli těžkou životní situací a nebojí se říct svůj příběh. Za dva roky natáčení podcastu bylo uveřejněno více než 30 epizod v pěti sériích. Pokud byste i Vy chtěli být součástí podcastu, nebojte se ozvat! Chtěli byste slyšet rozhovor s nějakou osobou, o které si myslíte, že by hostem podcastu měla být? Napište nám! 

APLIKACE, KDE MŮŽETE POSLOUCHAT NAŠE PODCASTY:

anchor icon badge     768px Spotify logo without text.svg 2     Podcasts (iOS)     Google Podcasts icon